אחת הדרכים לטפל בהפרעה זקפתית היא הכנסת תותבים לפין. קיימים שני סוגי תותבים: תותבים חצי קשיחים ותותבים מתנפחים.
תותב חצי קשיח
התמונה לקוחה מתוך האתר: https://www.coloplast.us/surgical-urology/professional/erectile-dysfunction/?section=Inflatable-penile-prosthesis_83699
תותב מתנפח
התמונה לקוחה מתוך האתר: https://peritourology.com/medical-devices/
רק אורולוג מומחה פרטי יכול להסביר לעומק ולעזור בבחירה של התותב הנכון. המחיר של שני התותבים שונה, והסיכויים שלהם להתקלקל שונים. תותבים חצי קשיחים אינם מתקלקלים לעומת המתנפחים שיש להם נטייה להתקלקל: צינורות חיבור יכולים לדלוף והמשאבה יכולה לשבוק חיים. הסיבוכים של התותבים המתנפחים יכולים לקרות החל מהחודש השלישי ועד לשנים לאחר הניתוח.
על מנת לבחור את התותב המתאים, אורולוג מומחה פרטי משקיע מחשבה יחד עם מטופליו ולוקח בחשבון את תדירות יחסי מין מתוכננים, את סוג העבודה של המטופל, את יכולתו של המטופל להשתמש במשאבה על מנת לנפח את הפין ועוד גורמים רבים.
לקריאה נוספת אודות טיפולים בהפרעות זקפה
שאלות נוספות בנושא הכנסת תותב לפין
האם אישה יכולה לדעת שיש לי תותב בפין?
עקרונית כן. עם תותב חצי קשיח הפין קשיח ולא יורד לרכות המאפיינת אותו כשהוא לא בזקפה. עם תותב מתנפח היא יכולה למשש את המשאבה בשק האשכים.
תוך כמה זמן חולפים כאבים לאחר ניתוח הכנסת תותב לפין?
בדרך כלל יש לצופת לכאבים שבועיים. הכאב מתמקד במרווח שבין הרגליים ומגיב היטב לנוגדי כאבים פשוטים.
האם ניתן להכניס תותב יותר ארוכה במהלך הניתוח של הכנסת תותב לפין?
לא. אסור בשום פנים ואופן והסיבה העיקרית כי תותב ארוך גורם ללחץ על רקמת הצינור בו הוא נמצא, אזור הלחץ עלול לעבור נמק והדבר יגרום לתותב לבצבץ החוצה. ובסופו של דבר יהיה צורך בלהוציא אותו ולהחזיר תותב חדש הוא ניתוח מסובל מאוד עם השלכות לא רצויות כמו זיהום.
האם צריך לקחת אנטיביוטיקה אחרי הניתוח להכנסת תותב לפין?
כן. מומלץ ליטול אנטיביוטיקה שבוע עד עשרה ימים אחרי הניתוח.